Kako postići osvjetljavanje ulične rasvjete?

Osvjetljenje LED ulične rasvjete

Kao konstantan izvor struje, LED može biti ugrožen. "Struja koja prolazi kroz LED peraje svjetlosti određuje izlaz svjetla." Njihova svjetlina može se podesiti jednostavnim kontroliranjem strujne struje sloja poluvodičkog materijala pričvršćenog na podlogu.

LED-om se ne sviđa tradicionalni izvor svjetla, prigušenje i neće utjecati na učinkovitost i život LED-a. Zapravo, osvjetljenje može smanjiti radnu temperaturu, čime se produžuje vijek trajanja LED svjetla.
Osim toga, raspon dimming LED dioda je širi od onih kompaktnih fluorescentnih svjetiljki i svjetala za pražnjenje visokog intenziteta. U usporedbi s kompaktnom fluorescentnom svjetiljkom od 10% do 30% od prigušenja (podaci tvrtke American Electric Manufacturers Association NEMA), rasvjetna žarulja s visokim intenzitetom od 30 do 60% od prigušivanja (podaci iz NLPIP-a za informacijski inženjering u proizvodnji svjetla) LED dimming može biti učinjeno kako bi se postiglo puno opterećenje ispod 1%.

Bilo koji LED uređaj, ako želite napraviti zamjenski izvor svjetla ili LED osvjetljenje, trebate pogon kako bi postigli dimming. Budući da LED diode su niskonaponski istosmjerni izvori, LED-ovi zahtijevaju elektronički upravljački program da pretvori AC u korisnu i podesivu istosmjernu struju. Ovi pogoni su podijeljeni u dva načina rada s prigušivanjem. U načinu rada modulacije širine impulsa (PWM) struja preko LED-a se isključuje na vrlo visokoj frekvenciji, "obično nekoliko tisuća puta u sekundi", a struja preko LED-a jednaka je trenutnom prosjeku u ciklusu prebacivanja LED-a , Smanjenje LED-a na vrijeme može smanjiti prosječnu struju ili efektivnu struju, čime se smanjuje svjetlina LED.
PWM i CCR imaju svoje prednosti i nedostatke. PWM aplikacija je opsežnija, dometni raspon je širi, može postići svjetlosnu snagu od 1% ili manje, a bez obzira na LED u nazivnoj struji, maksimalnoj struji ili nultom strujnom radu, može izbjeći fenomen izbjeljivanja boje. Budući da PWM dimming koristi brze uključivanje i isključivanje, to zahtijeva sofisticiranije i skuplje elektroničke uređaje za pokretanje kako bi generirali dovoljno visokofrekventnih pulseva kako bi se spriječilo treperenje ljudskog oka.
CCR dimming je učinkovitiji i jednostavniji jer zahtijeva puno jednostavniji i jeftiniji pogonski uređaj. Za razliku od PWM, CCR ne proizvodi elektromagnetske smetnje uzrokovane prekidačem visoke frekvencije EMI. Osim toga, CCR omogućuje pogonu da se stavi dalje od izvora svjetlosti, što je povoljno za zamjenu izvora svjetlosti LED-ima ili za kompaktne čvora s ograničenim unutarnjim prostorom. Međutim, CCR nije prikladan za aplikacije kod kojih je potreba za smanjenjem osvjetljenja manja od 10%. "U vrlo niskim uvjetima struje, LED ne može ispravno raditi, svjetlosni izlaz nije stabilan.